İşin Türkçesi

İmzalar atıldı: Sakarya’da yazılımcılar yetişecek

Yerel

Büyükşehir Belediyesi’nin SAÜ ve SUBÜ iş birliğiyle gerçekleştireceği Yazılım Park projesi için imzalar atıldı. Başkan Yüce, “Öğrencilerimize yazılım sektöründe kullanılan teknolojilere dair eğitimler sunacak, yazılım geliştirme teknolojilerini ve metotlarını anlatacağız. Üniversitelerden hocalarımız ve sektörden uzmanlarımızı öğrencilerimizle buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlerimiz için çizdiği 1 Milyon Genç Yazılımcı projesine en güçlü desteği inşallah Sakarya’dan sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yazılımcıların yetişmesinin önünü açacak ‘Yazılım Park’ projesi için SAÜ ve SUBÜ ile protokol imzalandı. AKOM’da gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı imza törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İŞKUR Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Büyükşehir bürokratları, dekanlar ile basın mensupları katıldı. Başkan Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 milyon genç yazılımcı yetişmesi için başlattığı projeye Sakarya’dan güçlü bir destek vereceklerini ifade ederek, imzaların hayırlı olmasını temenni etti.

1 milyon genç yazılımcı projesine Sakarya’dan destek
Törende konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlerimiz için çizdiği 1 Milyon Genç Yazılımcı projesi ile eş zamanlı olarak; SAÜ ve SUBÜ ile Yazılım Park projesini hayata geçiriyoruz. Üniversitelerimizle yaptığımız iş birliğini çok önemsiyoruz. Bilimin merkezi üniversitelerimiz. Uygulama alanı ise yerel yönetimlerimiz. Teori ve pratiği projemizle harman edeceğiz. Hayatımızın her alanında var olan yazılım bilimi inşallah artık Sakarya’da var olacak. Protokol töreni için bir araya geldiğimiz projenin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yazılım teknolojisi ve metotlar yakından takip edilecek
Projenin detaylarını paylaşan Başkan Yüce, “Öğrencilerimize yazılım sektöründe kullanılan teknolojilere dair eğitimler verecek, yazılım geliştirme teknolojilerini ve metotlarını anlatacağız. Üniversitelerden hocalarımız ve sektörden uzmanlarımızı öğrencilerimizle buluşturacak eğitimler düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizin kurumsal bir yapı içerisinde çalışma tecrübesi edinmelerini sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak kullandığımız yazılımları kendilerine tanıtacağız. Bu projeden sadece öğrencilerimiz yararlanmayacak. Kendisini bu alanda geliştirmek isteyen hemşerilerimiz de eğitimlere katılabilecekler. Tüm bunlarla birlikte Yazılım Park AŞ’yi kuracak öğrencilerimizin geliştirdiği yazılımları farklı kurum ve kuruluşların hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

İş birliği Sakarya’ya fayda sağlıyor
Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “Üstyapı çalışmaları ve altyapı yatırımları gibi klasik belediyecilik çalışmalarında ülkemizin en çok faaliyet yürüten büyükşehir belediyeleri arasında yerimizi alıyoruz. Sanayi ve tarımsal üretime dönük vizyoner projelerimizle şehrimizi yarınların güçlü Türkiye’sine hazırlıyoruz. Gönül Belediyeciliği şiarıyla hayata geçirdiğimiz Sosyal Sevgi Mağazası, Sosyal Market ve Aşevi gibi projelerimizle gönüllere dokunmaya gayret ediyoruz. Büyüklerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik faaliyetlerimiz ve projelerimizle tüm hemşerilerimizle hemhal oluyoruz.  Paydaşlarımız istişareye önem veriyor, hayata geçirdiğimiz her projeyi tüm yönleriyle ele alıyoruz. Böylece her bir eser Sakarya için en faydalı çalışmaya dönüşüyor” ifadelerini kullandı.


 
+1 Uygulamalı Eğitim Modelini çok önemsiyoruz
İş birliği protokolünün hayırlı olmasını temenni eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Değişen dünyada bilişimle ilgili alanda var olmak, hızlı bir şekilde uyum sağlamak durumundayız. Bu projenin iş birliğiyle hayata geçiyor olması, Sakarya’da da yaygınlaşması çok önemli. SUBÜ +1 Uygulamalı Eğitim Modelini çok önemsiyor, hamdolsun çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Öğrencilerimiz bu model ile hem iş başında öğreniyor hem de daha kolay iş sahibi oluyorlar. Yazılımın sahadaki gerekçelerini de dikkate alarak öğrencilerimizin yetişmesi son derece önemli. İş dünyasının ihtiyaçlarına da karşılık üreteceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yerel yönetim ve sektörlerle iş birliği yapıyoruz
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ise proje ile öğrencilerin yazılımla ilgili bilgilerini geliştireceklerini ifade ederek, “Hepimizin çok yakından bildiği gibi sadece iş yerleri değil, yerel yönetimlerde artık daha fazla yazılım ihtiyacı duyuyor. Büyükşehir Belediyesi de birçok alanda geliştirdiği ve geliştireceği yazılımlarla hizmetlerin kalitesini artırıyor. Bu vesileyle öğrencilerimiz yazılımla ilgili bilgilerini geliştirecek. Bulunmaz bir fırsat olacak. Üniversitelerimiz; sektörler, yerel yönetimler ve diğer kamu kuruluşlarıyla entegre olarak öğrencileri hayata kazandırıyor. Pek çok projede de Büyükşehir Belediyemizle iş birliği yapıyoruz. Başkanımız Ekrem Yüce’ye destekleri ve katkıları dolayısıyla teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.